Vloerkleed reinigen

Al meer dan veertig jaar dé professionele specialist voor het reinigen van vloerkleden.

Vloerkleed reinigen

Al meer dan veertig jaar dé professionele specialist voor het reinigen van vloerkleden.

Professioneel gereinigd

DD&A heeft specifieke kennis over het professioneel reinigen van tapijten en vloerkleden. Dit wordt gedaan met speciale reinigingsmiddelen en apparatuur.

 1. In het reinigingsproces worden de tapijten en vloerkleden eerst gemeten en gecontroleerd op bijzonderheden.
 2. In de tweede stap wordt al het vuil, zand en gruis uit de tapijten geklopt door een grote mattenklopper.
 3. De derde stap is het voorwassen. Dit is afhankelijk van de mate en type vervuiling. Hierdoor kan een vloerkleed goed in weken voordat het naar de hoofdwas fase gaat.
 4. De vierde stap bestaat uit het reinigen van het tapijt met zachte borstels en een reinigingsmiddel die is gebaseerd op de vervuiling, de stof en het weefsel.
 5. In stap vijf wordt het tapijt of vloerkleed gecentrifugeerd en vervolgens de juiste duur gedroogd en op de correcte manier. De droogruimte zorgt voor het beste resultaat door het op de goede temperatuur en luchtvochtigheid te drogen.

De laatste stappen bestaan uit de laatste controle en wordt de eindbehandeling uitgevoerd. Tot slot biedt DD&A een service die de tapijten en vloerkleden aan huis ophaalt en teruggeleverd wanneer deze het reinigingsproces zijn ondergaan.

Hoe berekenen we de prijs voor het reinigen van vloerkleden?

Vloerkleden heb je in alle soorten en maten. Om jouw vloerkleed zo goed mogelijk te reinigen en een eerlijke prijs te bieden geven we graag aan hoe we onze prijzen berekenen.

Olga Lukina
Olga Lukina
Perfect!
Inès S
Inès S
Ik ben blij dat ik mijn suède jas bij bij dit bedrijf heb laten reinigen. De jas is er zoveel van opgeknapt! Natuurlijk blijft het een tweedehands jas maar mijn dochter kan hem nu gaan dragen. De communicatie verliep vlot en er werd helder gemaakt wat de te verwachten resultaten konden zijn. Services was goed : knopen werden voor het persen eraf gehaald en weer teruggezet. De jas heb ik opgestuurd en kreeg ik netjes verpakt weer retour. Dank je wel !
Elbert Roebbers
Elbert Roebbers
40 jaar oude lamscoat jas laten reinigen. Het resultaat was top!
Evert-jan van den Brandhof
Evert-jan van den Brandhof
Altijd prettig contact mee!
Michiel Praal
Michiel Praal
De twee lammy-jassen die door jullie gereinigd zijn zien er weer als nieuw uit. Heel veel dank hiervoor. En zeker dank aan jullie leer-specialisten. Niet alleen vaklui, maar ook heel plezierig in de omgang
Jaap van der Vliet
Jaap van der Vliet
Mijn leren jas opgestuurd, een offerte met foto’s kreeg ik per mail en voor een schappelijk bedrag is de jas prachtig geverfd! Hartelijk dank!
Aad de Vries
Aad de Vries
Super professioneel. M’n oude leren jas is weer als nieuw. Ik ken geen zaak die dit kan. Dames en heren bedankt

Wij reinigen alle soorten vloerkleden, tapijten en karpetten waaronder traplopers.

Hoe doen we dat?

Vloerkleden zijn vuilverzamelaars. Dat is goed, want ze voorkomen dat er veel stof door de kamer dwarrelt. Je moet ze dus af en toe reinigen. De stofzuiger is goed voor de wekelijkse beurt. Één keer per jaar moet het grondig gebeuren. Dan halen we ook het diepe vuil en de vlekken eruit.

Vloerkleden worden gereinigd om ervoor te zorgen dat er zo lang mogelijk als nieuw uit blijft zien en ze langer meegaan. Om micro bacteriën en vuil te verwijderen. Wanneer je zelf een tapijt of vloerkleed wast is er kans dat het krimpt, beschadigd of verkleurt. Als wij jouw vloerkleed hebben gereinigd is het weer fris en kan het weer een tijd mee.

voor na

Veelgestelde vragen

Wat zijn enkele veelvoorkomende vlekken op vloerkleden en hoe kan ik ze verwijderen?

Veelvoorkomende vlekken op vloerkleden zijn onder andere rode wijn, koffie, vetvlekken en huisdierenuitwerpselen. Voor rode wijn en koffievlekken kan je een mengsel van water en mild afwasmiddel gebruiken. Vetvlekken kunnen worden behandeld met een oplosmiddel zoals ontvetter of terpentine. Huisdierenuitwerpselen moeten eerst voorzichtig worden verwijderd en vervolgens kunt u een enzymatische reiniger gebruiken om de geur te neutraliseren.

Hoe kan ik zelf mijn vloerkleed reinigen?

Een eenvoudige manier om een vloerkleed schoon te maken, is door regelmatig te stofzuigen om stof en vuil te verwijderen. Daarnaast kan je ook vlekken behandelen met een mild reinigingsmiddel en warm water. Het is echter belangrijk om de reinigingsinstructies van de fabrikant te volgen om schade te voorkomen. Bij twijfel is het altijd verstandig dit uit te besteden aan een professionele textielreiniger.

 

Is het mogelijk om zelf geuren uit een vloerkleed te verwijderen?

Ja, er zijn verschillende manieren om geuren uit een vloerkleed te verwijderen. Naast het stofzuigen van het kleed en het gebruik van zuiveringszout, kan je ook geurende producten speciaal voor tapijten gebruiken of een tapijtreinigingsmachine huren die ontworpen is om geuren te verwijderen.

 

 

 

 

Hoe vaak moet ik mijn vloerkleed reinigen?

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het materiaal van het vloerkleed, de locatie en het gebruik ervan. Over het algemeen wordt aanbevolen om een vloerkleed één tot twee keer per jaar grondig te reinigen door een professionele textielreiniger. De rest van het jaar is het verstandig het vloerkleed schoon te houden met een stofzuiger en uit te kloppen.

Kan ik vloerkleden van verschillende materialen op dezelfde manier reinigen?

Niet alle vloerkleden kunnen op dezelfde manier worden gereinigd, omdat ze van verschillende materialen gemaakt kunnen zijn, zoals wol, katoen, synthetische vezels of zijde. Het is belangrijk om de reinigingsinstructies van de fabrikant te raadplegen en specifieke methoden en reinigingsmiddelen te gebruiken die geschikt zijn voor het materiaal van jouw vloerkleed.

 

 

 

Wat zijn de voordelen van professionele vloerkleedreiniging?

Professionele vloerkleedreiniging biedt een diepere en grondigere reiniging dan wat je zelf kan doen. Wij beschikken over gespecialiseerde apparatuur en reinigingsmiddelen om hardnekkige vlekken en geuren te verwijderen. Bovendien zorgen we ervoor dat jouw vloerkleed op de juiste manier wordt behandeld om schade te voorkomen.

 

Is het mogelijk om een vloerkleed te laten reinigen als ik allergieën heb?

Ja, professionele vloerkleedreiniging kan helpen allergenen zoals stof, pollen en huisstofmijten uit het kleed te verwijderen, waardoor het veiliger wordt voor mensen met allergieën. Heb je hier specifieke vragen op bel dan naar 075 622 4197.

 

 

Jouw textiel gereinigd in drie stappen

1. Ophalen of verzenden

Meestal kan je jouw kledingstuk aan ons toesturen. Dat is wel zo eenvoudig. Groter textiel, zoals gordijnen en vloerkleden komen we altijd bij je thuis afhalen.

2. Reinigen

Als jouw textiel bij ons binnenkomt starten we de behandeling. We maken foto's, beoordelen de stof en kijken of er een waslabel in zit. Daarna gaan we reinigen met één van de meer dan twintig methodes die we hebben.

3. Bezorgen

Als we klaar zijn doen we nog een eindcontrole. Om er zeker van te zijn dat jouw textiel goed schoon is. Daarna verpakken we het en sturen we het naar je retour. Groter textiel, zoals gordijnen en vloerkleden komen we brengen. We maken daarvoor een bezorgafspraak.

Vind een innamepunt:

We komen jouw textiel graag bij je ophalen. Maar je kunt ze natuurlijk altijd naar ons brengen. Zoek hier het dichtsbijzijnde servicepunt in de Benelux.

 

   Bedrijfsgegevens

   DD&A BV
   Dobbeweg 18
   2254AG Voorschoten
   0756224197
   info@ddna.nl

   De formaliteiten

   Privacy statement
   Algemene voorwaarden
   KVK 24354158
   BTW 812581374B01

   Wij zijn lid van de Nederlandse vereniging van textielreinigers (Netex) en leveren conform de algemene leveringsvoorwaarden van Netex.