Kussens reiningen

Al meer dan veertig jaar dé professionele specialist

voor het reinigen van alle soorten kussens.

ContactIn de buurt

Kussens reiningen

Al meer dan veertig jaar dé professionele specialist

voor het reinigen van alle soorten kussens.

ContactIn de buurt

Boot kussens

Caravan kussens

Bank kussens

Tuin kussens

Hoe berekenen we de prijs voor het reinigen van kussens?

Vlekken en schade heb je in alle soorten en maten. Om jouw kussens zo goed mogelijk te reinigen en te repareren en een eerlijke prijs te bieden geven we graag aan hoe we onze prijzen berekenen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn caravan kussens reinigen?

Het reinigen van caravan kussens kan op verschillende manieren, afhankelijk van het materiaal. Stoffen kussens kan je vaak met de hand wassen met een mild reinigingsmiddel en vervolgens laten drogen. Voor vinyl of leer kan je een geschikte reiniger gebruiken en deze afnemen met een vochtige doek.

Kan ik mijn bankkussens zelf reinigen?

Ja, bankkussens kunnen vaak zelf gereinigd worden. Raadpleeg eerst het label van de kussens voor specifieke instructies. Stoffen kussens kunnen vaak met een mild reinigingsmiddel worden gewassen of gestoomd. Leren kussens kunnen worden afgenomen met een geschikte reiniger. Zorg ervoor dat je eventuele vlekken voorbehandelt voordat je begint met reinigen.

Hoe kan ik mijn donzen kussen reinigen?

Donzen kussens kunnen lastiger zijn om zelf te reinigen. Het is vaak het beste om ze professioneel te laten reinigen. Donzen kussens kunnen speciale behandeling nodig hebben om de vulling niet te beschadigen. Een professionele reinigingsdienst kan de juiste methoden toepassen om de kussens grondig en veilig te reinigen.

Hoe reinig ik kussens van mijn loungeset?

De meeste kussens van loungesets kunnen met de hand worden gereinigd. Verwijder eerst eventuele hoezen en was ze volgens de instructies. Voor de kussens zelf kan je een mild reinigingsmiddel gebruiken en ze voorzichtig schoonmaken met een zachte borstel. Spoel ze grondig af en laat ze volledig drogen voordat je ze terugplaatst.

Hoe reinig ik mijn bootkussens?

Bootkussens kunnen worden gereinigd op dezelfde manier als tuinkussens. Verwijder eerst de hoezen en was ze volgens de instructies. Reinig vervolgens de kussens zelf met een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel. Zorg ervoor dat ze volledig droog zijn voordat je ze weer op de boot plaatst.

Hoe kan ik mijn bootkussens impregneren?

Om bootkussens waterafstotend te maken, kan je een impregneerspray gebruiken die speciaal is ontworpen voor stoffen. Zorg ervoor dat de kussens schoon en droog zijn voordat je de spray aanbrengt. Spuit gelijkmatig over de oppervlakken en volg de instructies op de verpakking. Laat de kussens volledig drogen voordat je ze gebruikt.

Hoe verwijder ik schimmel van mijn tuinkussens?

Schimmel op tuinkussens kan een uitdaging zijn, maar het kan worden aangepakt. Maak een oplossing van water en bleekmiddel (verhouding 3:1) en breng dit aan op de schimmelplekken met een spons of borstel. Laat de oplossing enige tijd inwerken en spoel de kussens grondig af met schoon water. Zorg ervoor dat de kussens volledig droog zijn voordat je ze gebruikt. Mocht je twijfelen is het verstandig je kussens professioneel te laten reinigen.

Hoe reinig ik waterdichte tuinkussens?

Waterdichte tuinkussens kunnen worden gereinigd door ze af te nemen met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat je geen schurende materialen gebruikt die de waterdichte eigenschappen kunnen beschadigen. Spoel de kussens grondig af met schoon water en laat ze volledig drogen voordat je ze weer gebruikt.

Hoe vaak moet ik mijn kussens reinigen?

Hoe vaak je kussens moet reinigen, hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik, het materiaal en de blootstelling aan vuil en allergenen. Over het algemeen wordt aanbevolen om kussens ten minste eenmaal per jaar grondig te reinigen door een specialist. Dit geldt met name voor kussens die dagelijks worden gebruikt, zoals slaapkussen en bankkussens.

Daarnaast zijn er enkele situaties waarin het vaker reinigen van kussens noodzakelijk kan zijn. Bijvoorbeeld:

 • Allergieën: Als je last hebt van allergieën, vooral stof- of huisstofmijtallergie, is het raadzaam om je kussens vaker te reinigen, bijvoorbeeld elke zes maanden. Dit helpt om allergenen te verminderen en de luchtkwaliteit in je slaapomgeving te verbeteren.
 • Morsen of vlekken: Als je kussens te maken hebben gehad met morsen van dranken, voedselvlekken of andere vlekken, is het verstandig om ze onmiddellijk schoon te maken. Vlekken kunnen zich vastzetten en moeilijker te verwijderen zijn als ze langere tijd blijven zitten.
 • Geurproblemen: Als je kussens onaangename geuren hebben ontwikkeld, bijvoorbeeld door huisdieren, rook of andere geuren, is het raadzaam om ze grondig te reinigen om de geur te verwijderen.

Het is belangrijk om het reinigingsadvies van de fabrikant te raadplegen, vooral als je kussens speciale materialen of vullingen hebben. Sommige kussens kunnen alleen met de hand gewassen worden, terwijl andere geschikt zijn voor machinewas. Volg altijd de juiste reinigingsinstructies om schade aan de kussens te voorkomen.

Waarom is professioneel reinigen van kussens een goede optie?

Professioneel reinigen van kussens kan voordelen bieden, vooral voor delicate stoffen, speciale vullingen of moeilijk te verwijderen vlekken. Professionele reinigingsdiensten hebben expertise in het reinigen van verschillende soorten kussens en kunnen op maat gemaakte behandelingen bieden om de kussens veilig en grondig te reinigen. Dit zorgt ervoor dat de kussens langer meegaan en in goede conditie blijven.

Kan professioneel reinigen van kussens allergenen verwijderen?

Ja, professioneel reinigen van kussens kan helpen bij het verwijderen van allergenen, zoals stof, mijten en pollen. De grondige reinigingsprocessen die worden toegepast, kunnen bijdragen aan het verminderen van allergenen in de kussens, wat vooral nuttig kan zijn voor mensen met allergieën of astma.

Moet ik mijn kussens laten reinigen voordat ik ze opsla voor langdurige opslag?

Het is aan te raden om kussens professioneel te laten reinigen voordat je ze opslaat voor langdurige opslag, vooral als ze langere tijd niet worden gebruikt. Dit helpt bij het verwijderen van vuil, stof en eventuele vlekken die de kussens kunnen aantasten tijdens de opslagperiode. Schone kussens hebben een betere kans om in optimale conditie te blijven terwijl ze worden opgeslagen.

Jouw textiel gereinigd in drie stappen

1. Ophalen of verzenden

Meestal kan je jouw kledingstuk aan ons toesturen. Dat is wel zo eenvoudig. Groter textiel, zoals gordijnen en vloerkleden komen we altijd bij je thuis afhalen.

2. Reinigen

Als jouw textiel bij ons binnenkomt starten we de behandeling. We maken foto's, beoordelen de stof en kijken of er een waslabel in zit. Daarna gaan we reinigen met één van de meer dan twintig methodes die we hebben.

3. Bezorgen

Als we klaar zijn doen we nog een eindcontrole. Om er zeker van te zijn dat jouw textiel goed schoon is. Daarna verpakken we het en sturen we het naar je retour. Groter textiel, zoals gordijnen en vloerkleden komen we brengen. We maken daarvoor een bezorgafspraak.

Vind een innamepunt:

We komen jouw textiel graag bij je ophalen. Maar je kunt ze natuurlijk altijd naar ons brengen. Zoek hier het dichtsbijzijnde servicepunt in de Benelux.

 

   Bedrijfsgegevens

   DD&A BV
   Dobbeweg 18
   2254AG Voorschoten
   0756224197
   info@ddna.nl

   De formaliteiten

   Privacy statement
   Algemene voorwaarden
   KVK 24354158
   BTW 812581374B01

   Wij zijn lid van de Nederlandse vereniging van textielreinigers (Netex) en leveren conform de algemene leveringsvoorwaarden van Netex.