Outdoor uitrusting reiningen

Al meer dan veertig jaar dé professionele specialist

voor het reinigen van alle soorten outdoor uitrusting.

ContactIn de buurt

Outdoor uitrusting reiningen

Al meer dan veertig jaar dé professionele specialist

voor het reinigen van alle soorten outdoor uitrusting.

ContactIn de buurt

Tentzeil

Schoenen

Rugzak

Donsjas

Donsjas

Slaapzak

Donzen slaapzak

Hoe berekenen we de prijs voor het reinigen van outdoor uitrusting?

Vlekken en schade heb je in alle soorten en maten. Om jouw outdoor uitrusting zo goed mogelijk te reinigen en te repareren en een eerlijke prijs te bieden geven we graag aan hoe we onze prijzen berekenen.
Olga Lukina
Olga Lukina
Perfect!
Inès S
Inès S
Ik ben blij dat ik mijn suède jas bij bij dit bedrijf heb laten reinigen. De jas is er zoveel van opgeknapt! Natuurlijk blijft het een tweedehands jas maar mijn dochter kan hem nu gaan dragen. De communicatie verliep vlot en er werd helder gemaakt wat de te verwachten resultaten konden zijn. Services was goed : knopen werden voor het persen eraf gehaald en weer teruggezet. De jas heb ik opgestuurd en kreeg ik netjes verpakt weer retour. Dank je wel !
Elbert Roebbers
Elbert Roebbers
40 jaar oude lamscoat jas laten reinigen. Het resultaat was top!
Evert-jan van den Brandhof
Evert-jan van den Brandhof
Altijd prettig contact mee!
Michiel Praal
Michiel Praal
De twee lammy-jassen die door jullie gereinigd zijn zien er weer als nieuw uit. Heel veel dank hiervoor. En zeker dank aan jullie leer-specialisten. Niet alleen vaklui, maar ook heel plezierig in de omgang
Jaap van der Vliet
Jaap van der Vliet
Mijn leren jas opgestuurd, een offerte met foto’s kreeg ik per mail en voor een schappelijk bedrag is de jas prachtig geverfd! Hartelijk dank!
Aad de Vries
Aad de Vries
Super professioneel. M’n oude leren jas is weer als nieuw. Ik ken geen zaak die dit kan. Dames en heren bedankt

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn tentzeil reinigen?

Om je tentzeil te reinigen, begin je met het verwijderen van los vuil en stof door te vegen of af te borstelen. Gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel, zoals een zeepoplossing, en een zachte borstel om vlekken en vuil voorzichtig te verwijderen. Spoel het tentzeil grondig af met schoon water en laat het volledig drogen voordat je het opbergt.

Hoe reinig ik PVC tentzeil dat bedekt is met algen?

Als je PVC tentzeil bedekt is met algen, begin je met het grondig borstelen van de algen om ze los te maken. Maak vervolgens een oplossing van water en mild reinigingsmiddel of bleekmiddel (verhouding 3:1) en breng dit aan op de aangetaste plekken. Laat de oplossing enige tijd inwerken en spoel het tentzeil grondig af met schoon water.

Hoe reinig ik een donzen slaapzak?

Het reinigen van een donzen slaapzak vereist speciale zorg. Controleer altijd het waslabel en volg de instructies van de fabrikant. Meestal wordt aanbevolen om de slaapzak in een grote wasmachine op een delicaat programma te wassen met een mild wasmiddel dat geschikt is voor dons. Voeg enkele tennisballen toe om de vulling op te kloppen. Na het wassen moet de slaapzak grondig worden gespoeld en voorzichtig worden gedroogd in een droger op een lage temperatuur of aan de lucht worden gedroogd. Bij twijfel is het verstandig je slaapzak door ons te laten reinigen zodat je zeker weet dat het goed gaat.

Hoe reinig ik mijn rugzak?

Om je rugzak te reinigen, begin je met het verwijderen van los vuil en stof door te kloppen of te borstelen. Gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om vlekken en vuil voorzichtig te verwijderen. Zorg ervoor dat je ook de ritssluitingen en andere specifieke onderdelen schoonmaakt. Spoel de rugzak grondig af met schoon water en laat hem volledig drogen voordat je hem weer gebruikt.

Hoe reinig ik een donsjas en maak ik hem waterdicht?

Het reinigen van een donsjas kan worden gedaan door deze te wassen volgens de instructies van de fabrikant. Gebruik een mild wasmiddel geschikt voor dons en volg de aanbevolen wascyclus. Voor het waterdicht maken van de jas, kun je een waterafstotend middel of spray voor buitenkleding gebruiken. Zorg ervoor dat je de instructies van het product volgt en de jas grondig laat drogen voordat je hem weer gebruikt.

Hoe reinig ik wandelschoenen?

Wandelschoenen kunnen worden gereinigd door eerst modder en vuil te verwijderen met een borstel of doek. Gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om vlekken en vuil voorzichtig te verwijderen. Spoel de schoenen af met schoon water en laat ze aan de lucht drogen. Breng, indien nodig, na het reinigen een geschikte schoenconditioner of waterdichtmiddel aan volgens de instructies van de fabrikant.

Hoe reinig ik suede/leer schoenen?

Suede of leer schoenen kunnen worden gereinigd met specifieke schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor deze materialen. Volg de instructies op de productverpakking en gebruik een zachte borstel of doek om vlekken voorzichtig te verwijderen. Na het reinigen kun je een suede- of leerconditioner aanbrengen om het materiaal te voeden en te beschermen. Laat de schoenen drogen aan de lucht, vermijd blootstelling aan direct zonlicht of warmtebronnen.

Hoe vaak moet je outdoor spullen reinigen?

De frequentie van reiniging kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruik, de omgevingsomstandigheden en de mate van vervuiling. Hier zijn enkele richtlijnen voor de reinigingsfrequentie van de genoemde items:

 • Tentzeil: Het wordt aanbevolen om je tentzeil na elk kampeerseizoen grondig te reinigen. Als het zeil tijdens het gebruik extreem vuil of bevlekt raakt, is het verstandig om het tussendoor te reinigen.
 • Donzen slaapzak: Het is raadzaam om je donzen slaapzak na 5 tot 10 keer gebruik te reinigen. Als je de slaapzak in een veeleisende omgeving hebt gebruikt of als deze erg bevuild is, moet je deze mogelijk vaker reinigen.
 • Rugzak: De reinigingsfrequentie van je rugzak hangt af van hoe vaak je hem gebruikt en onder welke omstandigheden. Over het algemeen kun je de rugzak eens in de paar maanden of na een periode van intensief gebruik reinigen.
 • Donsjas: Een donsjas hoeft niet vaak gewassen te worden, tenzij deze extreem vuil is. Over het algemeen kun je de jas eens in de zes maanden tot een jaar reinigen, afhankelijk van het gebruik en de mate van vervuiling. Het waterdicht maken van de jas kan minder frequent nodig zijn, maar dit hangt af van de prestaties van de waterafstotende coating.
 • Wandelschoenen: De reinigingsfrequentie van wandelschoenen varieert afhankelijk van het terrein waarop je loopt en de mate van vervuiling. Het is raadzaam om je wandelschoenen regelmatig te reinigen na gebruik in modderige of vuile omstandigheden. Over het algemeen is een paar keer per jaar reinigen voldoende, maar zorg ervoor dat je ze indien nodig tussendoor schoonmaakt.

Houd er rekening mee dat dit algemene richtlijnen zijn en dat je de specifieke instructies van de fabrikant moet raadplegen voor de reiniging van elk item. Daarnaast kan persoonlijke voorkeur en perceptie van hygiëne ook invloed hebben op de reinigingsfrequentie.

Waarom is het verstandig om je tentzeil professioneel te laten reinigen?

Professionele reiniging van je tentzeil zorgt voor een grondige verwijdering van vuil, vlekken en algen, terwijl de kwaliteit en duurzaamheid van het zeil behouden blijven. Professionals hebben de juiste reinigingsapparatuur en -methoden om het tentzeil veilig en effectief te reinigen.

Waarom zou je je rugzak professioneel laten reinigen?

Een professionele reiniging van je rugzak zorgt voor een grondige reiniging, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Dit helpt bij het verwijderen van hardnekkig vuil, geuren en bacteriën. Bovendien kunnen professionals de juiste reinigingsmethoden toepassen zonder schade aan de rugzak te veroorzaken, waardoor de levensduur van de rugzak wordt verlengd.

Waarom is het aan te raden om je wandelschoenen professioneel te laten reinigen?

Professionele reiniging van wandelschoenen zorgt voor een diepgaande reiniging van zowel het bovenwerk als de zool, waardoor vuil, modder en andere verontreinigingen effectief worden verwijderd. Dit helpt niet alleen om de schoenen er beter uit te laten zien, maar verlengt ook de levensduur en prestaties van de schoenen. Bovendien kunnen professionals eventuele beschadigingen of slijtage aan de schoenen identificeren en advies geven over reparaties of onderhoud.

Jouw textiel gereinigd in drie stappen

1. Ophalen of verzenden

Meestal kan je jouw kledingstuk aan ons toesturen. Dat is wel zo eenvoudig. Groter textiel, zoals gordijnen en vloerkleden komen we altijd bij je thuis afhalen.

2. Reinigen

Als jouw textiel bij ons binnenkomt starten we de behandeling. We maken foto's, beoordelen de stof en kijken of er een waslabel in zit. Daarna gaan we reinigen met één van de meer dan twintig methodes die we hebben.

3. Bezorgen

Als we klaar zijn doen we nog een eindcontrole. Om er zeker van te zijn dat jouw textiel goed schoon is. Daarna verpakken we het en sturen we het naar je retour. Groter textiel, zoals gordijnen en vloerkleden komen we brengen. We maken daarvoor een bezorgafspraak.

Vind een innamepunt:

We komen jouw textiel graag bij je ophalen. Maar je kunt ze natuurlijk altijd naar ons brengen. Zoek hier het dichtsbijzijnde servicepunt in de Benelux.

 

   Bedrijfsgegevens

   DD&A BV
   Dobbeweg 18
   2254AG Voorschoten
   0756224197
   info@ddna.nl

   De formaliteiten

   Privacy statement
   Algemene voorwaarden
   KVK 24354158
   BTW 812581374B01

   Wij zijn lid van de Nederlandse vereniging van textielreinigers (Netex) en leveren conform de algemene leveringsvoorwaarden van Netex.