Leer en suède reinigen

Al meer dan veertig jaar dé professionele specialist

voor het reinigen van leer en suède.

Contact

Leer en suède reinigen

Al meer dan veertig jaar dé professionele specialist

voor het reinigen van leer en suède.

Contact

Leren jas

Suède jas

Lammycoat

Leren tas

Hoe berekenen we de prijs voor het reinigen van leer en suède?

Vlekken en schade heb je in alle soorten en maten. Om jouw leer en suède zo goed mogelijk te reinigen en te repareren en een eerlijke prijs te bieden geven we graag aan hoe we onze prijzen berekenen.

Stuur een foto van je textiel op, zet in de beschrijving over wat voor soort materiaal het gaat en wat voor vlek of vervuiling het gaat en we sturen een prijsindicatie op.

Jouw leer en suède professioneel gereinigd

Je kunt een leren artikel niet wassen in water. Leer is van zichzelf soepel door de oliën die er in zitten. Als je het wast spoel je die oliën uit het leer. Hierdoor wordt het uiteindelijk hard. Dit vraagt om een professionele aanpak.

Wij zijn specialist in het reinigen van leer en suède. Wij weten hoe je leer en suède met voorbehandelen, zodat ook de zakken, kragen en manchetten goed schoon worden. Daarna reinigen we de stof met onze dryclean-methode. Daarna behandelen we het om de kleur goed te krijgen en jouw leren of suède jas, broek, tas of bankstelhoes weer waterafstotend te maken.

Jouw leren en suède kleding weer als nieuw, of juist vintage

Ineens heb je een vlek op jouw leren kledingstuk. Of je draagt het al zo lang dat het echt wel een keer goed mag worden schoongemaakt. Ga dan niet naar youtube, maar kom naar ons.

Jouw leren of suède kleding is waardevol. We beoordelen eerst de vervuiling en overleggen daarna met jou over het gewenste eindresultaat. Moet jouw leren jas weer als nieuw zijn, of mag hij er een beetje vintage uitzien? Op basis daarvan besluiten we welke methode we gebruiken en hoe we de stof vuilbestendig bijkleuren.

voor na

Veelgestelde vragen

Wat voor soorten leer en suède reinigen jullie?

We reinigen alle soorten leer en suède. Denk aan leren rokken, leren pantalons, suède en leren jassen, leren tassen, suède of leren jumpsuit of leren tassen, maar ook textiel van meerdere materialen zoals leren of suède jassen met wollen mouwen of mantels en jassen met een leren kraag. Klik hier om jouw prijs te berekenen.

Hoe vaak moet ik mijn leren kleding naar de stomerij brengen?

De frequentie van het naar de stomerij brengen van je leren jas hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik en de blootstelling aan vuil. Over het algemeen wordt aanbevolen om je leren jas minstens één keer per jaar naar een stomerij te brengen voor een grondige reiniging en onderhoud. Dit helpt de levensduur van de jas te verlengen en de kwaliteit ervan te behouden. Klik hier om de levensduur van jouw kleding te verlengen.

Kan ik mijn suède jas zelf schoonmaken?

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je suede jas zelf schoon te maken, is het over het algemeen beter om dit aan professionals over te laten. Suede is een delicaat materiaal en vereist speciale reinigingsmethoden om schade te voorkomen.

Kan ik mijn leren jas zelf onderhouden?

Leren jassen hebben regelmatig onderhoud nodig om hun kwaliteit te behouden. Hoewel je kleine onderhoudstaken zoals het afstoffen en hydrateren van je leren jas vaak zelf kunt doen, is het raadzaam om deze regelmatig door een profesional te laten ophalen voor een grondige reiniging en onderhoud. Wij beschikken over de juiste producten en technieken om je leren jas in optimale conditie te houden. Klik hier voor het dichtstbijzijnde innamepunt.

Kan ik mijn leren kleding in de wasmachine wassen?

We raden het af om je leer in de wasmachine te wassen. Leer kan krimpen, vervormen of beschadigd raken door de wrijving en het water in de wasmachine. Het is altijd veiliger om je leren kleding professioneel te laten reinigen en onderhouden door een stomerij die gespecialiseerd is in leerbehandeling. Klik hier om jouw kleding professioneel te laten reinigen.

Waarom is professioneel uitbesteden altijd beter dan zelf schoonmaken?

Professioneel uitbesteden is beter dan zelf schoonmaken omdat professionals zoals wij gespecialiseerd zijn in het reinigen en onderhouden van veel verschillende soorten kleding en accessoires. We beschikken over de juiste kennis, ervaring, en apparatuur om delicate materialen zoals suede en leer veilig en effectief te behandelen. Door je items professioneel te laten reinigen, minimaliseer je het risico op beschadiging en ben je verzekerd van een optimale reiniging en onderhoud. Klik hier om jouw prijs te berekenen.

Wat kan er gebeuren als ik mijn suède jas of leren item verkeerd schoonmaak?

Als je je suede jas of leren item verkeerd schoonmaakt, bestaat er een risico op permanente schade. Verkeerde reinigingsmethoden of het gebruik van ongeschikte schoonmaakmiddelen kunnen vlekken, vervormingen, verkleuringen en andere beschadigingen veroorzaken.

Hoe reinigen jullie een leren jas?

Leer vergt meer aandacht dan “normaal” textiel. Om leer te reinigen maken we gebruik van de volgende stappen:

 1. Als we leer reinigen kijken we eerst wat voor soort leer het is, want op basis van wat voor soort leer je voor je hebt bepaal je wat voor soort reiniging werkt.
 2. Daarna verwijderen we de stof en het losse vuil.
 3. Nadat we het oppervlakkige vuil hebben verwijderd reinigen we het met een reinigingsoplossing. Dit kan verschillen per leersoort.
 4. Daarna verwarijden we de reinigingsoplossing en laten het leer drogen.
 5. Als laatste behandelen we het leer om het leer te voeden en te beschermen.

Klik hier voor meer informatie over onze diensten.

Wat voor soorten textielreiniging zijn er?

Er zijn diverse soorten reinigingstechnieken. De drie belangrijkste reinigingsmethode zijn:

 1. Stomen: stoom wordt vaak gebruikt bij het reinigen van op gestoffeerde meubels, gordijnen, tapijten, en veelal op kleding die je beter niet in de wachmachine stopt zoals overhemden en colberts. Stomen is effectief voor het verwijderen van geuren, bacteriën en lichte vlekken. 
 2. Chemisch reinigen: chemisch reinigen wordt vaak gebruikt voor het reinigen van delicate stoffen die niet geschikt zijn voor water, zoals zijde, wol, kasjmier en sommige synthetische vezels. Bij chemisch reinigen maak je gebruik van oplosmiddelen in plaats van water om vuil en vlekken te verwijderen. Textiel wordt ondergedompeld in een speciale chemische reinigingsvloeistof, gevolgd door het drogen en strijken van het gereinigde kledingstuk.
 3. Wassen: dit is de meest gebruikte reinigingsmethode. Bij wassen maak je gebruik van water vaak in combinatie met wasmiddel.

Jouw textiel gereinigd in drie stappen

1. Ophalen of verzenden

Meestal kan je jouw kledingstuk aan ons toesturen. Dat is wel zo eenvoudig. Groter textiel, zoals gordijnen en vloerkleden komen we altijd bij je thuis afhalen.

2. Reinigen

Als jouw textiel bij ons binnenkomt starten we de behandeling. We maken foto's, beoordelen de stof en kijken of er een waslabel in zit. Daarna gaan we reinigen met één van de meer dan twintig methodes die we hebben.

3. Bezorgen

Als we klaar zijn doen we nog een eindcontrole. Om er zeker van te zijn dat jouw textiel goed schoon is. Daarna verpakken we het en sturen we het naar je retour. Groter textiel, zoals gordijnen en vloerkleden komen we brengen. We maken daarvoor een bezorgafspraak.

Vind een innamepunt:

We komen jouw textiel graag bij je ophalen. Maar je kunt ze natuurlijk altijd naar ons brengen. Zoek hier het dichtsbijzijnde servicepunt in de Benelux.

 

   Bedrijfsgegevens

   DD&A BV
   Dobbeweg 18
   2254AG Voorschoten
   0756224197
   info@ddna.nl

   De formaliteiten

   Privacy statement
   Algemene voorwaarden
   KVK 24354158
   BTW 812581374B01

   Wij zijn lid van de Nederlandse vereniging van textielreinigers (Netex) en leveren conform de algemene leveringsvoorwaarden van Netex.