Tenten reiningen

Al meer dan veertig jaar dé professionele specialist

voor het reinigen van alle soorten tenten.

ContactIn de buurt

Tent reiningen

Al meer dan veertig jaar dé professionele specialist

voor het reinigen van alle soorten tenten.

ContactIn de buurt

Waarom is het belangrijk je tent professioneel te laten reinigen?

Het regelmatig reinigen en impregneren van jouw tent is essentieel om de levensduur ervan te verlengen. Vuil, schimmel en UV-stralen kunnen het tentdoek beschadigen en de waterdichtheid aantasten. Door professionele reinigings- en impregneerdiensten te gebruiken, kun je jouw investering beschermen en jarenlang plezier hebben van je tent.

Welke diensten leveren wij?

Tent reinigen

We bieden professionele reinigingsdiensten voor tenten van alle soorten en maten aan. Ons ervaren team gebruikt geavanceerde technieken en milieuvriendelijke reinigingsmiddelen om vuil, vlekken en geuren effectief te verwijderen, zonder de vezels van het tentdoek aan te tasten. Of het nu gaat om een klassieke katoenen tent of een technische polyester tent, we behandelen elk materiaal met zorg en precisie.

Tent impregneren

Na het reinigen van jouw tent is het belangrijk om deze te impregneren om de waterdichtheid en duurzaamheid te verlengen. Hiervoor gebruiken we hoogwaardige impregneermiddelen die diep doordringen in het tentdoek, waardoor een beschermende laag ontstaat die water afstoot en de levensduur van de tent verlengt.

Speciale behandelingen

Naast reinigen en impregneren bieden we ook speciale behandelingen aan voor het verwijderen van hardnekkige vlekken zoals hars, vogelpoep en schimmel. Onze experts weten precies hoe ze deze problemen effectief kunnen aanpakken, zodat je tent weer als nieuw is.

Hoe berekenen we de prijs voor het reinigen van tenten?

Vlekken en schade heb je in alle soorten en maten. Om jouw tent zo goed mogelijk te reinigen en te repareren ontvangen we graag een foto en het merk, zodat we vrijblijvend extra informatie en een concrete prijs kunnen afgeven

Olga Lukina
Olga Lukina
Perfect!
Inès S
Inès S
Ik ben blij dat ik mijn suède jas bij bij dit bedrijf heb laten reinigen. De jas is er zoveel van opgeknapt! Natuurlijk blijft het een tweedehands jas maar mijn dochter kan hem nu gaan dragen. De communicatie verliep vlot en er werd helder gemaakt wat de te verwachten resultaten konden zijn. Services was goed : knopen werden voor het persen eraf gehaald en weer teruggezet. De jas heb ik opgestuurd en kreeg ik netjes verpakt weer retour. Dank je wel !
Elbert Roebbers
Elbert Roebbers
40 jaar oude lamscoat jas laten reinigen. Het resultaat was top!
Evert-jan van den Brandhof
Evert-jan van den Brandhof
Altijd prettig contact mee!
Michiel Praal
Michiel Praal
De twee lammy-jassen die door jullie gereinigd zijn zien er weer als nieuw uit. Heel veel dank hiervoor. En zeker dank aan jullie leer-specialisten. Niet alleen vaklui, maar ook heel plezierig in de omgang
Jaap van der Vliet
Jaap van der Vliet
Mijn leren jas opgestuurd, een offerte met foto’s kreeg ik per mail en voor een schappelijk bedrag is de jas prachtig geverfd! Hartelijk dank!
Aad de Vries
Aad de Vries
Super professioneel. M’n oude leren jas is weer als nieuw. Ik ken geen zaak die dit kan. Dames en heren bedankt

Soorten tentdoek, eigenschappen en reiniging

Tentdoeken bestaan uit diverse soorten textiel, elk met zijn eigen karaktereigenschappen en reinigingsmethoden. Hieronder beschrijven we de meeste gebruikte textielsoorten.

Katoenen tentdoek

Het katoenen tentdoek heeft verschillende karaktereigenschappen die het uniek maken voor outdoor gebruik. Het is natuurlijk en biedt een ademend leefklimaat, maar vereist wel behandeling om waterdicht te worden. Met deze eigenschappen komt echter een langere droogtijd en een gevoeligheid voor schimmel, waardoor regelmatig onderhoud essentieel is. Bij het reinigen van katoenen tentdoek is het aan te raden om eerst vuil en stof te verwijderen met een zachte borstel, gevolgd door een reiniging met een mild schoonmaakmiddel en water. Grondig spoelen en volledig laten drogen zijn cruciaal om schimmelvorming te voorkomen.

Katoenen tent

Tentdoek van acryl

Een tentdoek van acryl onderscheidt zich door verschillende eigenschappen die het geschikt maken voor gebruik in diverse omstandigheden. Als synthetisch materiaal is het van nature waterafstotend en duurzaam, met een hoge kleurechtheid. Echter, deze voordelen gaan gepaard met een hogere prijs en neiging tot vuilretentie. Bij het reinigen van acryl tentdoek is het essentieel om een mild reinigingsmiddel en water te gebruiken, samen met een zachte borstel om vuil voorzichtig te verwijderen. Grondig spoelen en volledig laten drogen zijn cruciaal om vuilophoping te voorkomen.

Polyester tentdoek

Polyester is duurzaam en droogt snel, met een waterdichte coating voor bescherming tegen vocht. Het is licht en daardoor gemakkelijk te hanteren, maar het kan gevoelig zijn voor condensatie en is brandbaar tenzij het is voorzien van een brandwerende coating. Bij het reinigen van polyester tentdoek is het van essentieel belang om een mild reinigingsmiddel en water te gebruiken, samen met een zachte borstel om vuil voorzichtig te verwijderen. Het is belangrijk om grondig te spoelen en agressieve reinigingsmiddelen te vermijden om beschadiging van de coating te voorkomen.

Polyester tent

PVA (polyvinylalcohol) tentdoek

Tentdoeken van PVA (polyvinylalcohol) vertonen eigenschappen vergelijkbaar met katoen, maar met extra voordelen zoals waterafstotendheid en condensarmte. Het is duurzaam, maar heeft een hogere prijs en neiging tot vuilretentie. Bij het reinigen van PVA tentdoek is het belangrijk om een mild reinigingsmiddel en water te gebruiken, samen met een zachte borstel om vuil voorzichtig te verwijderen. Grondig spoelen en volledig laten drogen helpen vuilophoping te voorkomen.

Polyamide (nylon) tentdoek

Polyamide (nylon) tentdoeken zijn glad en lichtgewicht, met een waterdichte coating voor bescherming tegen vocht. Deze eigenschappen zorgen voor een snelle droging, maar maken het ook gevoelig voor condensatie en UV-straling. Bij het reinigen van polyamide tentdoek is het belangrijk om een mild reinigingsmiddel en water te gebruiken om vuil te verwijderen. Een zachte borstel helpt bij het voorzichtig reinigen, terwijl grondig spoelen essentieel is om resten van het doek te verwijderen. Het vermijden van agressieve reinigingsmiddelen is cruciaal om beschadiging van de coating te voorkomen.

Nylon tent

Polyester-katoenen tentdoek

Polyester-katoenen tentdoeken combineren eigenschappen van beide materialen voor een evenwichtige prestatie in verschillende omgevingen. Ze zijn ademend, UV-bestendig en drogen snel, terwijl ze ook sterk en onderhoudsvrij zijn. Afhankelijk van de verhouding tussen polyester en katoen kan er echter condensvorming optreden. Bij het reinigen van polyester-katoenen tentdoek wordt dezelfde methode toegepast als bij katoenen tentdoek. Gebruik een mild reinigingsmiddel en water, spoel grondig en laat volledig drogen.

Het is belangrijk om zorgvuldig met je tent om te gaan en de instructies van de fabrikant te volgen om de levensduur en prestaties te behouden. Als je twijfelt, neem dan contact op met DD&A Textielreiniging voor deskundig advies.

Veelgestelde vragen

Welke merken tenten reinigen jullie?

Wij hebben ervaring met het reinigen van alle merken tenten, maar zien de volgende merken het meest voorbij komen:

 • De waard
 • Nomad
 • Coleman
 • Outwell
 • Vango
 • Quechua
 • Eureka
 • Safarica

Hoe vaak moet ik mijn tent reinigen en impregneren?

We raden aan om je tent jaarlijks te reinigen en impregneren, of vaker indien nodig, afhankelijk van het gebruik en de omstandigheden.

Is het reinigen en impregneren van mijn tent veilig voor het materiaal?

Ja, onze processen zijn veilig en effectief voor alle soorten tentmaterialen.

Hoe lang duurt het voordat mijn tent gereed is?

De duur van de service kan variëren afhankelijk van de omvang van de reiniging en impregnering, maar we streven ernaar om een snelle en efficiënte service te bieden. Wil je jouw tent laten reinigen maar heb je deze snel weer nodig neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Kan een tent in de wasmachine?

Het wordt over het algemeen afgeraden om een tent in de wasmachine te reinigen. De wasmachine kan de waterdichte coating beschadigen en de materialen van de tent kunnen verzwakken.

Kan je een tentdoek wassen?

Ja, het is mogelijk om zelf een tentdoek te wassen, maar het is cruciaal om voorzichtig te werk te gaan. Gebruik handwas met een mild reinigingsmiddel en lauw water, en maak gebruik van een zachte borstel of spons. Spoel het doek grondig af en laat het volledig drogen voordat je het opbergt. Vermijd machinewas om schade te voorkomen en raadpleeg altijd het label of de merkspecifieke richtlijnen.

Hoe krijg je schimmel uit een tentdoek?

Om schimmel uit een tentdoek te verwijderen, borstel je eerst voorzichtig de schimmel weg. Maak vervolgens een reinigingsoplossing van gelijke delen water en azijn of water en milde zeep. Scrub de schimmelplekken met deze oplossing en spoel de tent grondig af. Laat de tent volledig drogen voordat je hem opbergt. Overweeg daarnaast het gebruik van een schimmelwerend middel om toekomstige groei te voorkomen.

Hoe kan ik mijn tent onderhouden na het reinigen?

Na het reinigen is het essentieel om je tent goed te laten drogen voordat je deze opbergt. Bewaar je tent altijd op een koele, droge plek, bij voorkeur in een ademende opbergtas, om schimmelgroei en nare geurtjes te voorkomen.

Het is belangrijk om zorgvuldig met je tent om te gaan en de instructies van de fabrikant te volgen om de levensduur en prestaties te behouden. Als je twijfelt, neem dan contact op met DD&A Textielreiniging voor deskundig advies.

Jouw textiel gereinigd in drie stappen

1. Ophalen of verzenden

Meestal kan je jouw kledingstuk aan ons toesturen. Dat is wel zo eenvoudig. Groter textiel, zoals gordijnen en vloerkleden komen we altijd bij je thuis afhalen.

2. Reinigen

Als jouw textiel bij ons binnenkomt starten we de behandeling. We maken foto's, beoordelen de stof en kijken of er een waslabel in zit. Daarna gaan we reinigen met één van de meer dan twintig methodes die we hebben.

3. Bezorgen

Als we klaar zijn doen we nog een eindcontrole. Om er zeker van te zijn dat jouw textiel goed schoon is. Daarna verpakken we het en sturen we het naar je retour. Groter textiel, zoals gordijnen en vloerkleden komen we brengen. We maken daarvoor een bezorgafspraak.

Vind een innamepunt:

We komen jouw textiel graag bij je ophalen. Maar je kunt ze natuurlijk altijd naar ons brengen. Zoek hier het dichtsbijzijnde servicepunt in de Benelux.

 

   Bedrijfsgegevens

   DD&A BV
   Dobbeweg 18
   2254AG Voorschoten
   0756224197
   info@ddna.nl

   De formaliteiten

   Privacy statement
   Algemene voorwaarden
   KVK 24354158
   BTW 812581374B01

   Wij zijn lid van de Nederlandse vereniging van textielreinigers (Netex) en leveren conform de algemene leveringsvoorwaarden van Netex.