Jouw leren stoel schoonmaken

Al meer dan veertig jaar dé professionele specialist

voor het reinigen van leren stoelen.

ContactIn de buurt

Leren stoel schoonmaken

Al meer dan veertig jaar dé professionele specialist

voor het schoonmaken van leren stoelen.

ContactIn de buurt

Waarom is het belangrijk je leren stoel professioneel te laten reinigen?

Het is cruciaal om een leren stoel professioneel te laten reinigen omdat dit niet alleen vuil, vlekken en bacteriën verwijdert, maar ook de kwaliteit en levensduur van het leer behoudt. Professionele reinigers kunnen het leer behandelen met conditioners en beschermlagen, waardoor het soepel blijft en beschermd wordt tegen beschadiging. Dit zorgt niet alleen voor een frisse uitstraling, maar verlengt ook de levensduur van je stoel.

Hoe berekenen we de prijs voor het reinigen van leren stoelen?

Vlekken en schade heb je in alle soorten en maten. Om jouw leren stoel zo goed mogelijk te reinigen en te repareren en een eerlijke prijs te bieden geven we graag aan hoe we onze prijzen berekenen.

Olga Lukina
Olga Lukina
Perfect!
Inès S
Inès S
Ik ben blij dat ik mijn suède jas bij bij dit bedrijf heb laten reinigen. De jas is er zoveel van opgeknapt! Natuurlijk blijft het een tweedehands jas maar mijn dochter kan hem nu gaan dragen. De communicatie verliep vlot en er werd helder gemaakt wat de te verwachten resultaten konden zijn. Services was goed : knopen werden voor het persen eraf gehaald en weer teruggezet. De jas heb ik opgestuurd en kreeg ik netjes verpakt weer retour. Dank je wel !
Elbert Roebbers
Elbert Roebbers
40 jaar oude lamscoat jas laten reinigen. Het resultaat was top!
Evert-jan van den Brandhof
Evert-jan van den Brandhof
Altijd prettig contact mee!
Michiel Praal
Michiel Praal
De twee lammy-jassen die door jullie gereinigd zijn zien er weer als nieuw uit. Heel veel dank hiervoor. En zeker dank aan jullie leer-specialisten. Niet alleen vaklui, maar ook heel plezierig in de omgang
Jaap van der Vliet
Jaap van der Vliet
Mijn leren jas opgestuurd, een offerte met foto’s kreeg ik per mail en voor een schappelijk bedrag is de jas prachtig geverfd! Hartelijk dank!
Aad de Vries
Aad de Vries
Super professioneel. M’n oude leren jas is weer als nieuw. Ik ken geen zaak die dit kan. Dames en heren bedankt

Jouw leren stoel schoon in 4 stappen

Stap 1: inspectie en voorbehandeling

Voordat we beginnen met reinigen, inspecteren we de leren stoel grondig om eventuele vlekken, scheuren of andere schade te identificeren. Hardnekkige vlekken worden mogelijk voorbehandeld met geschikte reinigingsmiddelen. Dit kan variëren afhankelijk van het type vlek en het materiaal van het leer.

Stap 2: reinigen

Afhankelijk van het materiaal van de leren stoel, kunnen verschillende reinigingsmethoden worden gebruikt. Dit kan zijn: stomen, chemisch reinigen, schuimreiniging, extractiereiniging. De leren stoel wordt gereinigd volgens de gekozen methode, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan probleemgebieden en vlekken.

Stap 3: conditioneren en beschermen

Na het reinigen van het leer wordt een hoogwaardige leerconditioner aangebracht. Deze conditioner hydrateert, herstelt natuurlijke oliën en beschermt tegen uitdroging en barsten. Het houdt het leer soepel, behoudt de glans en verlengt de levensduur van je stoel.

Stap 4: eindinspectie en verzending

Voordat jouw leren stoel wordt verzonden, ondergaat het een grondige eindinspectie om ervoor te zorgen dat het voldoet aan onze kwaliteitsnormen. Ons team inspecteert elk stuk leer zorgvuldig op eventuele onvolkomenheden. Pas na deze kritische evaluatie wordt de leren stoel zorgvuldig verpakt en verzonden.

Jouw leren stoel verven

Herkleuren om de oorspronkelijke uitstraling te behouden of omkleuren voor een totaal nieuwe look, we bieden beide opties aan. Kies voor DD&A en houd jouw leren stoelen in optimale conditie, zodat ze comfort, stijl en karakter blijven uitstralen in jouw huis.

Wij verven jouw leren stoel in deze kleuren:

 1. Zwart: Een tijdloze keuze die goed past bij verschillende interieurstijlen en gemakkelijk te combineren is met andere kleuren.
 2. Bruin: Variërend van lichte tinten zoals beige tot diepere tinten zoals donkerbruin, biedt bruin een warme en klassieke uitstraling.
 3. Wit: Voor een frisse en moderne uitstraling kan wit een goede keuze zijn, maar het kan wel gevoeliger zijn voor vlekken en vuil.
 4. Grijs: Een neutrale kleur die een eigentijdse uitstraling geeft en gemakkelijk te combineren is met andere kleuren in het interieur.
 5. Blauw of groen: Voor wie wat meer durft, kunnen blauw en groen interessante opties zijn om een kleur toe te voegen aan het interieur.

Daarom maken wij leren stoelen schoon

Een leren stoel heeft waarde. Dat is waarom jij wilt dat jouw leren stoel schoon, fris ruikend en in uitstekende staat blijft. Je vertrouwt erop dat het reinigen wordt gedaan door professionals die weten wat ze doen.

Je wilt geen risico lopen en ervoor zorgen dat de stoel er net zo prachtig uitziet als toen je hem kocht. Vaak hebben leren stoelen geen label met wasinstructies. Daarom is het extra belangrijk dat deze deskundig gereinigd wordt.

Leren stoel schoonmaken

Veel gestelde vragen

Hoe maak je leren stoelen schoon?

Leren stoelen kunnen het beste worden schoongemaakt met een milde zeepoplossing en een zachte doek. Voor diepgaande reiniging is het raadzaam om een professionele reinigingsservice in te schakelen om beschadiging te voorkomen.

Hoe krijg je leren stoelen weer mooi?

Om leren stoelen hun oorspronkelijke glans terug te geven, kun je ze voorzichtig afnemen met een vochtige doek en vervolgens een speciale leerconditioner of -behandeling gebruiken. Bij hardnekkige problemen is professionele reiniging en restauratie aan te bevelen.

Hoe krijg ik geur uit een leren stoel?

Lucht de leren stoel goed uit en gebruik indien nodig een milde geurverwijderaar. Voor een grondige verwijdering van geuren is het aan te raden professionele reinigingsdiensten te overwegen.

Hoe krijg ik huidvet uit leren stoel?

Huidvet kan worden verwijderd door voorzichtig te deppen met een schone, droge doek. Voor dieper ingetrokken vetvlekken is professionele reiniging vereist. 

Hoe haal je vlekken uit leer?

Afhankelijk van het type vlek, kunnen milde zeepoplossingen, leerreinigers of specifieke vlekverwijderaars worden gebruikt. Voor delicate of hardnekkige vlekken is professionele behandeling aan te raden. 

Hoe krijg ik verf uit een leren stoel?

Verfresten moeten voorzichtig worden verwijderd met een geschikt oplosmiddel, maar dit kan het leer beschadigen. Het is veiliger om professionele hulp in te schakelen om schade te voorkomen. 

Hoe onderhoud ik leren stoelen?

Regelmatig stofzuigen en afnemen met een vochtige doek houdt het leer schoon. Gebruik ook regelmatig leerconditioner om het leer soepel en mooi te houden.  

Waar kan je leer het beste mee schoonmaken?

Een milde zeepoplossing of een speciale leerreiniger zijn geschikt voor het reinigen van leer. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die het leer kunnen beschadigen. 

Kun je leer met groene zeep schoonmaken?

Hoewel groene zeep soms wordt gebruikt, kan dit te hard zijn voor leer en het uitdrogen. Voor diepgaande reiniging is het raadzaam om een professionele reinigingsservice in te schakelen om beschadiging te voorkomen. 

Kun je leer met azijn schoonmaken?

Azijn kan worden verdund gebruikt om lichte vlekken te reinigen, maar het moet voorzichtig worden gebruikt om het leer niet te beschadigen. Voor diepgaande reiniging is het raadzaam om een professionele reinigingsservice in te schakelen om beschadiging te voorkomen. 

Wat kost een leren stoel verven?

De kosten voor het verven van een leren stoel variëren afhankelijk van de omvang van de stoel en de benodigde materialen en arbeid. Neem contact op om een nauwkeurige prijsopgave en advies te krijgen. 

Wat kost een leren stoel laten schoonmaken?

De kosten voor professionele reiniging van een leren stoel variëren afhankelijk van de grootte van de stoel en de mate van reiniging die nodig is. Neem contact op om een nauwkeurige prijsopgave en advies te krijgen. 

Jouw textiel gereinigd in drie stappen

1. Ophalen of verzenden

Meestal kan je jouw kledingstuk aan ons toesturen. Dat is wel zo eenvoudig. Groter textiel, zoals gordijnen en vloerkleden komen we altijd bij je thuis afhalen.

2. Reinigen

Als jouw textiel bij ons binnenkomt starten we de behandeling. We maken foto's, beoordelen de stof en kijken of er een waslabel in zit. Daarna gaan we reinigen met één van de meer dan twintig methodes die we hebben.

3. Bezorgen

Als we klaar zijn doen we nog een eindcontrole. Om er zeker van te zijn dat jouw textiel goed schoon is. Daarna verpakken we het en sturen we het naar je retour. Groter textiel, zoals gordijnen en vloerkleden komen we brengen. We maken daarvoor een bezorgafspraak.

Vind een innamepunt:

We komen jouw textiel graag bij je ophalen. Maar je kunt ze natuurlijk altijd naar ons brengen. Zoek hier het dichtsbijzijnde servicepunt in de Benelux.

 

   Bedrijfsgegevens

   DD&A BV
   Dobbeweg 18
   2254AG Voorschoten
   0756224197
   info@ddna.nl

   De formaliteiten

   Privacy statement
   Algemene voorwaarden
   KVK 24354158
   BTW 812581374B01

   Wij zijn lid van de Nederlandse vereniging van textielreinigers (Netex) en leveren conform de algemene leveringsvoorwaarden van Netex.