Boot textiel reinigen

Al meer dan veertig jaar dé professionele specialist

voor het reinigen van alle soorten boot textiel.

ContactIn de buurt

Boot textiel reiningen

Al meer dan veertig jaar dé professionele specialist

voor het reinigen van alle soorten boot textiel.

ContactIn de buurt

Waarom is het belangrijk je boot textiel professioneel te laten reinigen?

Het regelmatig reinigen en impregneren van jouw boot textiel is essentieel om de levensduur ervan te verlengen. Vuil, schimmel en UV-stralen kunnen het boot textiel beschadigen en de waterdichtheid aantasten. Door professionele reinigings- en impregneerdiensten te gebruiken, kun je jouw investering beschermen en jarenlang plezier hebben van je boot textiel.

Jouw boot textiel gereinigd in 5 stappen

Stap 1: inspectie en voorbehandeling

Voordat we beginnen met reinigen, inspecteren we het boottextiel grondig om eventuele vlekken, scheuren of andere schade te identificeren. Hardnekkige vlekken worden mogelijk voorbehandeld met geschikte reinigingsmiddelen. Dit kan variëren afhankelijk van het type vlek en het materiaal van het textiel.

Stap 2: reinigen

Afhankelijk van het materiaal van het boottextiel, kunnen verschillende reinigingsmethoden worden gebruikt. Dit kan zijn: stomen, chemisch reinigen, schuimreiniging, extractiereiniging. Het boottextiel wordt gereinigd volgens de gekozen methode, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan probleemgebieden en vlekken.

Stap 3: impregneren

Na het reinigen van jouw boot textiel is het belangrijk om deze te impregneren om de waterdichtheid en duurzaamheid te verlengen. Hiervoor gebruiken we hoogwaardige impregneermiddelen die diep doordringen in het boot textiel, waardoor een beschermende laag ontstaat die water afstoot en de levensduur van het boot textielverlengt.

Stap 4: drogen en opmaak

Bij het drogen wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technologieën om vocht volledig te verwijderen zonder de vezels te beschadigen. Vervolgens gaan onze ervaren professionals over tot het opmaken en strijken van het boot textiel. Met aandacht voor elk stuk wordt elke plooi gladgestreken en wordt het textiel in zijn oorspronkelijke vorm hersteld.

Stap 5: eindinspectie en verzending

Voordat jouw boottextiel wordt verzonden, ondergaat het een grondige eindinspectie om ervoor te zorgen dat het voldoet aan onze kwaliteitsnormen. Ons team inspecteert elk stuk textiel zorgvuldig op eventuele onvolkomenheden. Pas na deze kritische evaluatie wordt het textiel zorgvuldig verpakt en verzonden.

Hoe berekenen we de prijs voor het reinigen van boot textiel?

Vlekken en schade heb je in alle soorten en maten. Om jouw boot textiel zo goed mogelijk te reinigen en te repareren ontvangen we graag een foto en het merk, zodat we vrijblijvend extra informatie en een concrete prijs kunnen afgeven

Olga Lukina
Olga Lukina
Perfect!
Inès S
Inès S
Ik ben blij dat ik mijn suède jas bij bij dit bedrijf heb laten reinigen. De jas is er zoveel van opgeknapt! Natuurlijk blijft het een tweedehands jas maar mijn dochter kan hem nu gaan dragen. De communicatie verliep vlot en er werd helder gemaakt wat de te verwachten resultaten konden zijn. Services was goed : knopen werden voor het persen eraf gehaald en weer teruggezet. De jas heb ik opgestuurd en kreeg ik netjes verpakt weer retour. Dank je wel !
Elbert Roebbers
Elbert Roebbers
40 jaar oude lamscoat jas laten reinigen. Het resultaat was top!
Evert-jan van den Brandhof
Evert-jan van den Brandhof
Altijd prettig contact mee!
Michiel Praal
Michiel Praal
De twee lammy-jassen die door jullie gereinigd zijn zien er weer als nieuw uit. Heel veel dank hiervoor. En zeker dank aan jullie leer-specialisten. Niet alleen vaklui, maar ook heel plezierig in de omgang
Jaap van der Vliet
Jaap van der Vliet
Mijn leren jas opgestuurd, een offerte met foto’s kreeg ik per mail en voor een schappelijk bedrag is de jas prachtig geverfd! Hartelijk dank!
Aad de Vries
Aad de Vries
Super professioneel. M’n oude leren jas is weer als nieuw. Ik ken geen zaak die dit kan. Dames en heren bedankt

Soorten boot textiel die wij reinigen

Op een boot bevinden zich verschillende soorten textiel, elk met specifieke reinigingsbehoeften om ze in topconditie te houden. Hieronder omschrijven we de meest voorkomende textielvarianten:

Bootkussens

Bootkussens zijn voor comfort tijdens het varen, maar ze worden snel vuil door blootstelling aan water, zon en zoute lucht. Bootkussens kun je zelf reinigen. Voordat je begint, controleer je eerst of de stof geschikt is voor reiniging. Verwijder losse deeltjes en gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel of water met azijn voor vlekken. Spoel grondig af en laat volledig drogen voordat je ze weer gebruikt. Als je een diepere reiniging wilt zonder het risico van beschadiging, neem contact op. Door regelmatig onderhoud blijven de kussens fris en comfortabel voor je volgende vaartocht.

Bootkussens
Bootmatrassen

Bootmatrassen

Bootmatrassen kunnen snel vuil worden door verschillende factoren zoals zeeziekte, zweet, vochtigheid en gemorst materiaal. Bootmatrassen kun je zelf schoonmaken. Controleer eerst de stof en verwijder vuil door te stofzuigen. Gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel voor vlekken en spoel af voordat je ze laat drogen. Voor een grondigere reiniging neem contact op, zodat je matrassen fris blijven voor je volgende bootreis.

Bootkappen

Bootkappen zijn een onderdeel van je boot en worden snel vuil door verschillende factoren. Denk aan blootstelling aan zonlicht, zout water, vogelpoep en ander vuil. Gelukkig kun je bootkappen zelf reinigen om ze in goede staat te houden. Begin met het verwijderen van los vuil en stof door te borstelen of af te spoelen met water. Gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om vlekken en hardnekkig vuil te verwijderen. Spoel de bootkap grondig af en laat hem volledig drogen voordat je hem weer op de boot plaatst. Neem contact op voor een grondigere reiniging of hardnekkige vlekken. Op deze manier blijft je bootkap schoon en beschermd voor je volgende avontuur op het water.

Bootkap
Grootzeil

Grootzeil, fok en gennaker

Het grootzeil, de fok en de gennaker zijn uitrustingen voor zeilers, maar kunnen snel vuil worden tijdens het zeilen. Blootstelling aan zon, zout water en wind kan leiden tot vuilophoping en vlekken op deze zeilen. Gelukkig kun je ze zelf reinigen om ze in goede staat te houden. Begin met het verwijderen van los vuil en zand door te borstelen of af te spoelen met water. Gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om hardnekkig vuil en vlekken te verwijderen. Spoel de zeilen grondig af en laat ze volledig drogen voordat je ze weer op de boot bevestigt. Neem contact op voor een grondigere reiniging of bij hardnekkige vlekken. Door regelmatig onderhoud blijven je grootzeil, fok en gennaker schoon en in topconditie voor soepele en plezierige zeiltochten.

Buiskap

Een buiskap is een onderdeel van je boot, maar kan snel vuil worden door blootstelling aan factoren zoals zonlicht, zout water en vogelpoep. Gelukkig kun je de buiskap zelf reinigen om het in goede staat te houden. Begin met het verwijderen van los vuil en stof door te borstelen of af te spoelen met water. Gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om vlekken en hardnekkig vuil te verwijderen. Spoel de buiskap grondig af en laat hem volledig drogen voordat je hem weer op de boot plaatst. Neem contact op voor een grondigere reiniging of bij hardnekkige vlekken. Op deze manier blijft je buiskap schoon en beschermd voor je volgende avontuur op het water.

Buiskap
Afdekzeil boot

Boot afdekzeil

Een boot afdekzeil is van belang om je zeil te beschermen, maar het kan snel vuil worden door blootstelling aan weer en wind. Gelukkig kun je het afdekzeil zelf reinigen om het in goede staat te houden. Begin met het verwijderen van los vuil en stof door te borstelen of af te spoelen met water. Gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om vlekken en hardnekkig vuil te verwijderen. Spoel het afdekzeil grondig af en laat het volledig drogen voordat je het weer over de boot plaatst. Neem contact op voor een grondigere reiniging of bij hardnekkige vlekken. Zo blijft je boot afdekzeil schoon en effectief, klaar om je boot te beschermen tegen de elementen tijdens je volgende avontuur op het water.

Het is belangrijk om zorgvuldig met je boot textiel om te gaan en de instructies van de fabrikant te volgen om de levensduur en prestaties te behouden. Als je twijfelt, neem dan contact op met DD&A Textielreiniging voor deskundig advies.

Veelgestelde vragen

Welke soorten boot textiel reinigen jullie?

Wij reinigen verschillende soorten boot textiel, waaronder bootkussens, bootmatrassen, bootkappen, grootzeilen, buiskappen en afdekzeilen.

Welke voordelen biedt het reinigen van boot textiel?

Het reinigen van boot textiel biedt verschillende voordelen, waaronder verlenging van de levensduur, bescherming tegen wrijving, vermindering van vervuiling, verbetering van de aerodynamica en verbetering van de algehele uitstraling van je boot.

Welke reinigingsmethoden gebruiken jullie voor boot textiel?

Wij gebruiken verschillende reinigingsmethoden, waaronder stoomreiniging, chemisch reinigen, schuimreiniging en extractiereiniging, afhankelijk van het materiaal van het boottextiel en de specifieke reinigingsbehoeften.

Hoe ziet het reinigingsproces van boot textiel eruitziet?

Het reinigingsproces begint met inspectie en voorbehandeling, gevolgd door reiniging, impregnering, drogen en opmaak, en eindigt met een grondige inspectie en verzending

Hoe lang duurt het reinigingsproces voor boot textiel?

De duur van het reinigingsproces voor boot textiel kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het textiel, de mate van vervuiling en de gekozen reinigingsmethode. Over het algemeen streven we ernaar om een efficiënt reinigingsproces te bieden, maar de exacte tijd kan per situatie verschillen. Voor een nauwkeurige schatting van de duur kun je contact met ons opnemen voor meer informatie.

Bieden jullie ook diensten aan voor het coaten en impregneren van boot textiel?

Ja, naast reiniging bieden wij ook diensten aan voor het coaten en impregneren van boot textiel. Deze behandelingen helpen bij het verbeteren van de waterbestendigheid en UV-bescherming van het textiel, waardoor de levensduur en prestaties worden verlengd.

Kunnen jullie ook reparaties uitvoeren aan beschadigd boot textiel?

Ja, naast reiniging kunnen we ook reparaties uitvoeren aan beschadigd boot textiel, zoals het herstellen van scheuren, vervangen van ritsen of het repareren van losse naden. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze reparatiediensten.

Het is belangrijk om zorgvuldig met je boot textiel om te gaan en de instructies van de fabrikant te volgen om de levensduur en prestaties te behouden. Als je twijfelt, neem dan contact op met DD&A Textielreiniging voor deskundig advies.

Jouw textiel gereinigd in drie stappen

1. Ophalen of verzenden

Meestal kan je jouw kledingstuk aan ons toesturen. Dat is wel zo eenvoudig. Groter textiel, zoals gordijnen en vloerkleden komen we altijd bij je thuis afhalen.

2. Reinigen

Als jouw textiel bij ons binnenkomt starten we de behandeling. We maken foto’s, beoordelen de stof en kijken of er een waslabel in zit. Daarna gaan we reinigen met één van de meer dan twintig methodes die we hebben.

3. Bezorgen

Als we klaar zijn doen we nog een eindcontrole. Om er zeker van te zijn dat jouw textiel goed schoon is. Daarna verpakken we het en sturen we het naar je retour. Groter textiel, zoals gordijnen en vloerkleden komen we brengen. We maken daarvoor een bezorgafspraak.

Vind een innamepunt:

We komen jouw textiel graag bij je ophalen. Maar je kunt ze natuurlijk altijd naar ons brengen. Zoek hier het dichtsbijzijnde servicepunt in de Benelux.

 

   Bedrijfsgegevens

   DD&A BV
   Dobbeweg 18
   2254AG Voorschoten
   0756224197
   info@ddna.nl

   De formaliteiten

   Privacy statement
   Algemene voorwaarden
   KVK 24354158
   BTW 812581374B01

   Wij zijn lid van de Nederlandse vereniging van textielreinigers (Netex) en leveren conform de algemene leveringsvoorwaarden van Netex.